Brandbu Skolekorps
 • Aktuelt    • Informasjon    • Terminlista    • Nyhetsarkiv    • Styret og utvalgene    • Kontaktinfo    • Støtt oss!    • Mediefiler (bilder ol.)    • Historie     • Gjestebok  

 

 

   Nyhetsarkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 929 459

 

 


Brandbu Skolekorps på tur

NM Skolekorps Brass- 19.juni 2010

Grytidlig torsdag 17. juni satte Brandbu Skolekorps kursen mot Stavanger for å spille NM i brass for skolekorps. Som alltid når vi er i Stavanger for å spille NM, hadde vi losji på Solborg Folkehøgskole, som ligger i utkanten av byen – omtrent midt mellom flyplassen og sentrum. Vi ankom NM-byen i strålende sol – og etter utpakking av instrumenter og innsjekking på rom, fikk vi servert kveldsmat i spisesalen – og det smakte herlig etter 11 timer på bussen. Folkehøgskolen har egen svømmehall, og allerede første kvelden ble stupebrettet testet av en gjeng badelystne ungdommer.

Etter frokost og øving fredag, ble bussen fylt opp og vi satte kursen for sentrum. Noen reiste på Go-Cart-kjøring, mens de andre gikk rundt i byen. Vi hadde litt bustete vær – med både vind og regn, men det la ingen demper på humøret!!! Stavanger er en flott by å være turist i – rent og pent overalt og hyggelige mennesker. Og når man attpå til har med seg en slik gjeng med hyggelige ungdommer, må det jo bare bli bra!! De er 38 stk i alderen 12-19 år i hovedkorpset, og alle har omsorg for hverandre – de eldste har rom for å inkludere de yngre i sosiale aktiviteter – noe som gir trivsel og samhørighet.

Lørdag opprant med sol og bra vær – og etter en siste finpuss på NM-stykket gikk turen til Stavanger Kulturhus – en flott arena i Bjergstedparken – i sentrum av byen. Korpset har deltatt i NM i en årrekke og deltok i år i 2. divisjon med konkurransestykket Occasion av Edward Gregson – et meget vanskelig og krevende stykke. Etter registrering og oppvarming kunne endelig korpset innta scenen for å fremføre sitt bidrag til konkurransen – en flott fremføring – dagens flotteste synes nå vi, da – men vi er vel litt ”inhabile”…!?
Om kvelden var det fest-konsert og premieutdeling – kåring av 1., 2. og 3.plass i 3 divisjoner. Kjempespennende!!!
Brandbu kom på 9.plass i 2.divisjon – en prestasjon det står respekt av! Av totalt 31 korps i alle tre divisjonene, var det kun Brandbu og tre korps til fra Østlandet – resten var Vestlandskorps – og der er korps blodig alvor!!!
Så - for et korps fra Østlandet - er bare det å delta i NM i brass en prestasjon i seg selv!!!

Om kvelden hadde vi pizza-fest på folkehøgskolen – med avslutning for dirigent Thomas Petersen, som nå takker av etter åtte år i korpset. Line Ødegård – sisteårsmusiker som også ”går av” nå - har, sammen med Sjur, Sondre og Atle, vært i hovedkorpset akkurat like lenge som Thomas. Hun holdt en flott og morsom tale og overrakte gave på vegne av musikerne – ny dirigentpinne (den gamle var temmelig oppbrukt), samt kosebamse til å trøste seg med når savnet av musikerne blir for stort – og sjokolade for trøstespising!!! Gullpokal vanket det også til en rørt dirigent.

Søndag var det tid for å vende nesen hjemover igjen – og vår trivelige korpsleder og buss-sjåfør Svein Ola Hvattum loset oss trygt hjem – som alltid!! Og alle var vi skjønt enige om at vi hadde hatt en kjempeflott tur!

Fortsatt god sommer – og velkommen tilbake til høsten – alle sammen !!!


På vegne av Styret i Brandbu Skolekorps
Randi Vestland

PS! Er det noen som har bilder fra turen? Send dem til Jens.

   
 

 

 

Brandbu skolekorps, Postboks 15, 2712 Brandbu.